این روز ها که تقریبا همه چیز آنلاین شده و فرهنگ خرید اینترنتی بین مردم جا افتاده، داشتن سایت فروشگاهی یکی از اصلی ترین قدم ها برای موفقیت هر کسب و کاری است. کسب و کار های کوچک و بزرگی که به دنبال افزایش درآمد، برند سازی و گسترش دامنه مشتریان خود هستند و می خواهند از رقبا عقب نمانند، دیر یا زود باید وارد فضای آنلاین شوند.
ساختن یک فروشگاه اینترنتی، بهترین روش برای کسب درآمد در فضای آنلاین است. در این مقاله قصد داریم با بررسی بیشتر این موضوع، به این سوال پاسخ دهیم که “چرا باید سایت فروشگاهی داشته باشیم؟”
این مقاله برای انواع کسب و کار های کوچک و بزرگ و حتی کسب و کار های خانگی مناسب است و می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار دهد. پس تا پایان مطلب از سایت مجله اینترنتی پاسخ ها همراه باشید.
1. افزایش فروش و درآمد
واضح ترین دلیل برای ساخت فروشگاه اینترنتی، افزایش فروش و در نتیجه افزایش درآمد است. سایت فروشگاهی به شما کمک می کند که محصول یا کالای خود را به هر کسی از هر جایی و در هر زمانی بفروشید؛ کاری که هرگز نمی توانید با فروشگاه حضوری انجام دهید.
2. گسترش بازار هدف
با داشتن سایت فروشگاهی، محدودیت های جغرافیایی حذف می شوند. شما اگر در بهترین نقطه تهران هم فروشگاه داشته باشید، باز هم مشتریان شما محدود به افرادی هستند که در آن منطقه زندگی یا رفت و آمد می کنند. اما با فروشگاه اینترنتی، می توانید حتی بدون داشتن فروشگاه حضوری، محصولات خود را به دورترین نقاط ایران هم ارسال کنید.
برخی کسب و کار ها که محصول غیر فیزیکی می فروشند، می توانند با داشتن سایت فروشگاهی در کشور های دیگر هم فروش داشته باشد. همچنین با توجه به این که نسل جوان بیشتر تمایل به خرید اینترنتی دارد، با ساخت یک فروشگاه اینترنتی می توانید این قشر را هم هدف قرار دهید.
3. فروشگاه همیشه باز
علاوه بر محدودیت جغرافیایی، محدودیت زمانی شما هم با داشتن سایت فروشگاهی حذف می شود. یعنی حتی زمانی که خواب هستید هم ممکن است مشتری از سایت شما خرید کند! فروشگاه های اینترنتی در همه ساعات شبانه روز و حتی در روز های تعطیل هم باز هستند.
4. تنوع بیشتر و سرمایه کمتر
فروشگاه های حضوری محدودیت های زیادی دارند. علاوه بر هزینه های اجاره یا خرید فروشگاه، تجهیز آن، دکوراسیون، و استخدام فروشنده و … متراژ فروشگاه نیز شما را محدود می کند و نمی توانید هر محصولی که می خواهید را بفروشید.
اما فروشگاه اینترنتی چنین محدودیتی را ندارد و شما می توانید هر میزان که می خواهید محصول در آن وارد کنید و بفروشید. همچنین نیازی نیست به ازای بزرگ تر شدن فروشگاه، فروشنده بیشتری استخدام کنید.
5. افزایش آگاهی از برند
وب سایت اینترنتی به افزایش آگاهی مشتریان از برند شما کمک می کند. برای مثال اگر شما یک فروشگاه اینترنتی برای فروش کفش ورزشی داشته باشید، کاربرانی که به دنبال خرید کفش ورزشی هستند می توانند با جستجو در گوگل به سایت شما برسند و به این نحو با شما آشنا شوند. انتخاب یک نام جذاب، طراحی لوگو و طراحی سایت هوشمندانه و ارائه خدمات با کیفیت، به شما کمک می کند زودتر شناخته شوید و شهرت خوبی بین مشتریان کسب کنید.
6. دسترسی به دیتای ارزشمند
داشتن فروشگاه اینترنتی به شما کمک می کند داده های ارزشمندی را درباره رفتار مشتری جمع آوری کنید. شما می توانید متوجه شوید که در چه روز ها و چه ساعاتی بازدید بیشتری از سایت شما شده، چند درصد از بازدید کنندگان از شما خرید کرده اند، کدام محصولات توجه بیشتری دریافت کرده اند و مشتری ها بیشتر دنبال خرید چه نوع کالایی هستند.
بر اساس این داده ها می توانید تصمیمات مفیدی برای افزایش فروش بگیرید. برای مثال اگر درصد بالایی از بازدید کنندگان فروشگاه شما خانم های جوان هستند، می توانید در آینده بیشتر این قشر را هدف قرار دهید.
7. تبدیل مشتری آنلاین به حضوری
همانطور که گفتیم سایت فروشگاهی به شناخته شدن هر چه بیشتر برند شما کمک می کند. در بسیاری از موارد زمانی که یک کاربر به صورت آنلاین با شما آشنا می شود، در صورتی که فروشگاه حضوری شما نزدیک محل زندگی او باشد، احتمال این که به صورت حضوری به فروشگاه شما سر بزند بالا است.
با ثبت آدرس دقیق فروشگاه های حضوری خود در سایت، این امکان وجود دارد که بخشی از مشتریان به فروشگاه شما مراجعه کنند. همچنین می توانید امکاناتی مثل خرید اینترنتی و تحویل حضوری در فروشگاه را برای تشویق بیشتر مشتریان فراهم کنید.
نکاتی برای موفقیت در فروش اینترنتی
دنیای فروش اینترنتی دنیای بسیار گسترده ای است و ترفند ها و روش های زیادی برای افزایش فروش اینترنتی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. با بررسی فروشگاه های اینترنتی موفق در هر حوزه، می بینیم که اکثر آن ها از ترفند های زیر استفاده می کنند:
- برگزاری جشنواره های ویژه با تخفیف های بالا
- فعال کردن امکان ثبت نظرات در سایت و تشویق مشتری به ثبت نظر
- امکان ساخت اکانت شخصی در سایت و ذخیره کردن محصولات مورد علاقه، کسب امتیاز از خرید، نگه داشتن کالا در سبد خرید و …
- تولید محتوا حرفه ای برای بهبود سئو و جلب اعتماد مشتری
- ارسال ایمیل و پیامک درباره جدیدترین محصولات و تخفیف ها
- امکان تعویض یا مرجوعی کالا
- امکان خرید اقساطی
- ساخت اپلیکیشن
- چندین روش برای پرداخت
- پشتیبانی قوی
- اجرای کمپین های تبلیغاتی مثل تبلیغات بنری یا تبلیغات گوگل ادز
- سئو سایت و ارتقا رتبه در موتور های جستجو
راه اندازی سایت فروشگاهی چقدر هزینه دارد؟
هزینه راه اندازی و مدیریت فروشگاه اینترنتی به نوع کسب و کار شما و بزرگی آن بستگی دارد. برای شروع کار، باید هزینه ای را جهت طراحی سایت پرداخت کنید. پیشنهاد ما سفارش طراحی سایت وردپرسی است چرا که هم هزینه مناسبی دارد و هم در بازه زمانی کوتاهی انجام می شود.
هزینه هایی مثل سئو سایت، تبلیغات آنلاین، تولید محتوا، وارد کردن محصولات، طراحی لوگو و … نیز را باید در نظر داشته باشید. مثل هر کسب و کار دیگری، قبل از این که به سود دهی برسید، باید مقداری سرمایه گذاری کنید. اما در مجموع هزینه راه اندازی سایت فروشگاهی شاید یک دهم فروشگاه حضوری هم نباشد.
قدم اول راه اندازی سایت فروشگاهی چیست؟
قدم اول راه اندازی سایت فروشگاهی، مشخص کردن موضوع فروشگاه و نام آن است. علاوه بر این، باید بودجه حدودی خودتان را مشخص کرده و بر اساس آن وارد مراحل طراحی و راه اندازی سایت شوید. برای طراحی سایت می توانید از خدمات آژانس های دیجیتال مارکتینگ استفاده کنید. دی ام سرویس به صاحبان کسب و کار مشاوره رایگان طراحی و راه اندازی سایت فروشگاهی ارائه می دهد که می توانید با مراجعه به سایت ما و پیام به بخش پشتیبانی از آن بهره مند شوید.
سایت فروشگاهی برای چه کسب و کار هایی مناسب است؟
به طور کلی اگر محصولی دارید که قابلیت ارسال پستی دارد یا ارائه دهنده خدمات به صورت آنلاین یا حضوری هستید، سایت فروشگاهی به افزایش درآمد شما کمک قابل توجهی می کند. به طور کلی کسب و کار هایی که از سایت فروشگاهی بیشترین بهره را می برند عبارتند از:
- خرده فروش ها
- عمده فروش ها
- خدمات دهنده ها (و آموزش دهنده ها)
- کسب و کار ها و استارتاپ هایی که فقط حضور آنلاین دارند