معرفی دانشگاه هاروارد
دانشگاه هاروارد (به انگلیسی: Harvard University) یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی و یکی از اعضای هشتگانه لیگ آیوی است که در کمبریج، ماساچوست واقع شدهاست. این دانشگاه در سال ۱۶۳۸ تأسیس و جهت بزرگداشت اولین خیّر آن، روحانی جان هاروارد، هاروارد نامیده شد. هاروارد قدیمیترین مؤسسه آموزش عالی در ایالات متحده و از معتبرترین موسسات در جهان است.
کالج هاروارد در سالهای اولیه، بیشتر روحانیون اجتماعگرا و خداپرست را تربیت کرد، اگرچه هرگز بهطور رسمی به هیچ فرقهای وابسته نبودهاست. برنامه درسی و مجموعه دانشجویی آن در طول قرن هجدهم به تدریج سکولار گشته و در قرن نوزدهم، هاروارد به عنوان مرکز فرهنگی اصلی در میان نخبگان بوستون ظاهر شد. پس از جنگ داخلی آمریکا، دوره طولانی ریاست چارلز ویلیام الیوت (۱۸۶۹–۱۹۰۹) دانشکده و مدارس حرفهای وابسته را به یک دانشگاه تحقیقاتی مدرن تبدیل کرد. هاروارد در سال ۱۹۰۰ عضو مؤسس انجمن دانشگاههای آمریکایی گردید.
این دانشگاه از ده دانشکده دانشگاهی به اضافه مؤسسه مطالعات پیشرفته ردکلیف تشکیل شدهاست. دانشکدههای علوم و هنر دانشگاه هاروارد برای دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی طیف گستردهای از رشتههای دانشگاهی را ارائه میدهد، در حالی که سایر دانشکدهها فقط مدارک تحصیلات تکمیلی، عمدتاً درجات تخصصی را ارائه میدهد. کتابخانه هاروارد بزرگترین سیستم کتابخانه دانشگاهی جهان است که شامل ۷۹ کتابخانه منفرد بوده و حدود ۲۰٫۴ میلیون عنوان را در خود جای دادهاست.
دانشگاه هاروارد در بین تمام دانشگاههای جهان شامل بیشترین تعداد دانش آموختگانی است که برنده جایزه نوبل (۱۶۱ نفر)، و مدال فیلدز (۱۸ نفر) شدهاند. همچنین در بین دانشگاههای آمریکا شامل بیشترین دانش آموختگانی است که عضو کنگره ایالات متحده آمریکا، عضو همکاران مکآرتور، محققان رودز (۳۷۵ نفر)، و محققان مارشال (۲۵۵ نفر) بودهاند.
دانشگاه هاروارد کجاست
دانشگاه هاروارد یک دانشگاه خصوصی است که در شهر کمبریج، در ایالت ماساچوست، در ایالات متحده آمریکا قرار دارد. پردیسهایی از دانشگاه هاروارد در شهرهای مجاور واقع شدهاند. به عنوان مثال دانشکدهی پزشکی و دانشکدهی بازرگانی دانشگاه هاروارد در شهر مجاور کمبریج، یعنی در شهر بوستون، قرار دارند. این دانشگاه اولین موسسه آموزش عالی در کشور آمریکا، و همچنین اولین بنیاد آموزشی در آمریکای شمالی به شمار میآید. باید گفت که این دانشگاه نقش بسیار مهمی در آموزش عالی ایالات متحدهی آمریکا داشته است و یکی از بهترین دانشگاههای کشور آمریکا و همچنین برترین دانشگاههای جهانی به شمار میآید.
تاریخچه تأسیس دانشگاه هاروارد
در سال ۱۶۳۸ آن ناحیه و دانشگاه تازه تأسیس را به نام کمبریج نامگذاری کردند. در همان سال جان هاروارد یکی از وزیران پیوریتن و وزیر امور داخلی آمریکا که استاد یکی از شعبههای دانشگاه کمبریج بود در هنگام مرگ، نیمی از سرمایه و املاک خود را که ۷۸۰ پوند بود با چهارصد جلد کتاب به کالج بخشید و کالج مزبور در سال ۱۶۳۹ بهافتخار این مرد، هاروارد نامیده شد. تاریخچهٔ هاروارد در حقیقت از سال ۱۶۴۰ آغاز میشود. نخستین جشن دانشآموختگان دانشگاه هاروارد در سال ۱۶۴۲ برگزار شد.
کالج هاروارد در سالهای اولیه، بیشتر روحانیون اجتماعگرا و توحیدگرا را تربیت کرد، اگرچه هرگز بهطور رسمی به هیچ فرقهای وابسته نبودهاست. برنامه درسی و مجموعه دانشجویی آن در طول قرن هجدهم به تدریج سکولار گشته و در قرن نوزدهم، هاروارد به عنوان مرکز فرهنگی اصلی در میان نخبگان بوستون ظاهر شد. پس از جنگ داخلی آمریکا، دوره طولانی ریاست جمهوری چارلز ویلیام الیوت (۱۸۶۹–۱۹۰۹) دانشکده و مدارس حرفهای وابسته را به یک دانشگاه تحقیقاتی مدرن تبدیل کرد. هاروارد در سال ۱۹۰۰ عضو مؤسس انجمن دانشگاههای آمریکایی گردید.
بر سردر این دانشگاه لوحهای نصب شده که متن آن چنین است:
«چون خداوند بهسلامت ما را به سرزمین نیوانگلند رسانید، به یاری او خانههای خود را ساختیم و برای ادامهٔ زندگانی خود وسایلی برانگیختیم و مکانهای مناسبی برای پرستش پروردگار پیافکندیم و به تشکیل یک دولت غیرنظامی همت گماشتیم. اما آرزوی بزرگی را که در قلب خود میپروراندیم و در پی تحقق آن روزشماری میکردیم، آموزش و پرورش بود که سعادت جاودانه در پی داشت. ما نمیخواستیم که دیو بیسوادی در کلیساها به جای ماند و کشیشان ما در تاریکی نادانی بهسر برند.»
امکانات دانشگاه هاروارد
در محوطه این دانشگاه، موزههای متعددی ازجمله موزهٔ هنر فوگ وجود دارد که در آن تابلوهای نقاشی و مجسمهها و آثار چاپ شده قرن هیجده و نوزده اروپا و آمریکا، به تماشا گذاشتهشدهاست.
کتابخانه
کتابخانه دانشگاه هاروارد نه تنها قدیمیترین مجموعه فرهنگی در آمریکا بلکه با شعبات خود، بزرگترین کتابخانه دنیاست و در حال حاضر دارای ۱۴٬۵۰۰٬۰۰۰ جلد کتاب، رساله و میکروفیلم است. کتابخانه هاروارد، بزرگترین سیستم کتابخانه دانشگاهی جهان است که شامل ۷۹ کتابخانه منفرد بوده و حدود ۲۰٫۴ میلیون عنوان را در خود جای دادهاست.
مجله هاروارد
مجله هاروارد بیزینس ریویو (مجله کسب و کار هاروارد) که توسط این دانشگاه منتشر میگردد، یکی از معتبرترین مجلات در زمینه مدیریت است.
کتابخانه ویدنر
این کتابخانه بزرگترین کتابخانه دانشگاه هاروارد است
پیشگامان دانش و فرهنگ
تالار ماساچوست: محل کار رئیس دانشگاه و خوابگاه تعدادی از دانشجویان سال اول کالج
تالار یادبود در کالج هاروارد
در زمینه علوم و ادبیات و فلسفه چهرههای شناخته شدهای از این دانشگاه دانشآموخته شدهاند که امروزه از مشاهیر جهان محسوب میشوند.
دانشکدهها و رشتهها دانشگاه هاروارد
این دانشگاه از ده دانشکده به اضافه مؤسسه مطالعات پیشرفته ردکلیف تشکیل شدهاست.
دانشکدههای دانشگاه هاروارد
- مدرسه کسب و کار هاروارد
- دانشکده هنر و علوم
- دانشکده پزشکی هاروارد
- دانشکده معماری
- دانشکده الهیات
- دانشکده آموزش
- مدرسه جان اف کندی دانشگاه هاروارد
- دانشکده حقوق
- مؤسسه مطالعات پیشرفته ردکلیف
استادان سرشناس ریاضی فیزیک که در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده اند
- ساموئل وبر
- مریم میرزاخانی
- کامران وفا
استادان سرشناس الهیات و ادبیات که در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده اند
- ساموئل وبر
- انکریز ماتر
- کاتن ماتر
- ساموئل سؤال
شخصیتهای سرشناس علمی و فلسفی که در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده اند
- ساموئل وبر
- ویلیام جیمز سیدیس
- رالف امرسن
- هنری دیوید تورو
- نویسندگان بزرگ
- جیمز راسل لوول
- رابرت فراست
- والاس استیونز
- تی. اس. الیوت
- ادوین آرلینگتون رابینسون
- دکتر رفیش
رئیس جمهورهای آمریکا که در دانشگاه هاروارد تحصیل کرده اند
- ساموئل وبر
- جان آدامز
- جان کوئینسی آدامز
- رادرفورد بیرچارد هیز
- تئودور روزولت
- فرانکلین دلانو روزولت
- جان اف. کندی
- جورج واکر بوش
- باراک اوباما
مؤسسان شرکت های فناوری اطلاعات
- مارک زاکربرگ (مؤسس فیسبوک)
بیل گیتس (مؤسس مایکروسافت)
شخصیتهای هنری که در دانشگاه هاروارد درس خوانده اند :
ناتالی پورتمن
کونن اوبراین
دیمین شزل
مت دیمون