انواع ریتم های گیتار در دو نوع ریتمیک و آکوردال موسیقی راک هستند که این دو نوع رتیم به عنوان گروه های استاندارد ریتم شناخته میشوند. در این مقاله می خواهیم به صورت کامل و با زبانی ساده به آموزش انواع ریتم گیتار بپردازیم تا بتوانید هرچه بهتر انواع ریتم را تشخصیص دهید و آن را بنوازید. پس در ادامه با ما همراه باشید.
وقتی صحبت از نواختن به سبک ریتیمک میشود، احساسات درون آهنگ ها هستند که خودشان را نشان میدهند. به همین دلیل نیز برخی از قواعد درون ریتمهای مختلف موسیقی قرار گرفته است که تشخیص و ارتباط آنها را با یکدیگر بسیار آسان تر کرده است.
طریقه ضربه زدن به تارهای گیتار چگونه است؟
اولین چیزی که در نواختن گیتار باید به آن دقت کنید، ضربه زدن به سیم و تارهای گیتار است. این اهمیت به حدی است که شروع یک نواختن که با ضربه زدن شست به دست انجام می شود، باید بسیار دقیق و کنترل شده باشد تا شروع بسیار مناسبی داشته باشید.
صحیح ترین مکانی که باید انگشتان هنگام نواختن در آنجا قرار بگیرند، دهانه گیتار است تا شخصی که گیتار را در دست دارد بتواند با انعطاف بیشتری گیتار را بنوازد. در آموزش ریتم های حرفه ای گیتار که قصد زدن یک ملودی با صدای بلند را دارید، باید دست در دهانه گیتار قرار گیرد تا بهترین ریتم به گیتار داده شود.
برای سریع تر شدن آموزش خود می توانید در شروع مراحل یادگیری یک ردیف از آکوردی را ایجاد کیند و هر مرتبه یک یا دو بار ریتم ¾ را برای خودتان بنوازید تا پس از گذشت مدت زمانی، سرعت رشد و آموزش شما در نواختن افزایش یابد.
نام گذار انگشتان دست برای نواختن گیتار چگونه است؟
وقتی می خواهید گیتار بنوازید، باید اندازه ناخن ها به حدی باشد که وقتی سر انگشتان را میبینیم، قسمت باریکی از ناخن ها مشخص باشد. نامگذاری برای دست راست از حروف مشخصی استفاده می شود. انگشت شست حرفi، انگشت سبابه حرف P، انگشت وسطی m و انگشت های کناری به a و x نامگذاری شده اند. برای انگشت دست چپ نیز به ترتیب از انگشت سبابه شروع شده و از عدد 1 تا 4 نامگذاری می شود.
انواع ریتم های گیتار چیست؟
یکی از مهمترین قسمت های هر نوع موسیقی ریتم آن است. ریتم هر آهنگ است که می تواند یک نوازنده مبتدی را با یک نوازنده حرفه ای از یکدیگر متمایز کند. وقتی یک موسیقی ریتم دارد، هم خود نوازنده و هم کسانی که موسیقی را گوش می دهند، ترغیب به ادامه می کند و باعث می شود هرچه بیشتر موسیقی تاثیرگذار شود. در ادامه آموزش انواع ریتم گیتار را با یکدیگر خواهیم داشت تا با انواع ریتم و نحوه نواختن آن آشنا شوید.
ریتم 16 نتی
عدد 16 در این نوع ریتم، مربوط به تعداد نت است. یعنی در واقع 16 نت در این سبک از ریتم قرار دارد. در این نوع از ریتم که با استفاده از گیتار نواخته می شود، انرژی زیادی وجود دارد و نوازنده می تواند تمامی موزیک ها را در این ریتم جای دهد و آن ها را بنوازد. در این نوع از ریتم، نوازنده سبک pick-strum را به عنوان الگو در کار خود قرار می دهد و تمامی نوت های باس، با استفاده از آکوردی میکس خواهند شد.
ریتم به همراه حس 4 کامل
این ریتم و آهنگ، دارای آرامش زیادی است و کاملا آرامش در آن احساس می شود. در این نوع از ریتم، آرامش، راحتی و گروو نت در کسر 4/4 به خوبی احساس می شود. این نوع از ریتم همانند گروه های موسیقی Tom petty و The Eagles و تصنیف های ملایم است و باید دقت کنید زمانی که ریتم کاهش پیدا می کند، باید سرعت مضراب زدن نیز کمتر از حالت بک چهارم باشد.
ریتم به همراه حس 2 ضربی
وقتی می خواهید ریتم دو ضربی را ایجاد کنید، باید از الگوی بوم چیکا استفاده کنید تا بتوانید زمینه ای برای نواختن ریتم دو ضربی را فراهم کنید. برای برش زمان، باید جوری عمل کنید که نقطه را انتخاب شود که کسر زمان، برای 4/4 به نصف تبدیل شود.
یک ویژگی منحصر به فرد مربوط به ریتم دو ضربی، این است که روی اولین و سومین بیت، یک باس قوی وجود دارد. این امر باعث خواهد شد تا آکورد ها بر روی بیت 2 و 4 قرار بگیرند و برای انجام بهتر نواختن از دست چپ نیز کمک گرفته می شود.
ریتم رگه
این ریتم، از انواع ریتم آرام است که حس خوشایندی را به شما منتقل خواهد کرد. این ریتم میتواند در شاقل یا در ریتم هشتم قرار بگیرد. این نوع ریتم دارای بیت های بدون آکسان در پست سر یکدیگر است که باعث میشود علائم ضرباهنگ رو به بالا قرار گرفته باشد.
ریتم 3 ضربی
این نوع از ریتم به راحتی قابل تشخیص است و برای نواختن آن کار سختی را در پیش نخواهید داشت. همانطور که از اسم آن نیز مشخص است، این نوع از ریتم، نه در گروه دوتایی و نه در گروه 4تایی قرار دارد. شما با استفاده از ریتم 3 ضربی می توانید آهنگ والتز که قطعه ای از موسیقی است و در ¾ موسیقی نواخته می شود را به راحتی بنوازید. والتز در واقع یک ریتمی است که یک بیت قوی دارد و قبل از بیت های ضعیف دو و سه قرار میگیرد.
وقتی نوازنده گیتار در کسرهای 4/3، 8/6 و 8/12 موزیک را با استفاده از گیتار بنوازد، این نوع را ریتم 3 ضربی می گویند.
کلام پایانی و جمع بندی
امروز در این مقاله سعی کردیم آموزش انواع ریتم گیتار را به صورت کامل مورد بررسی قرار دهیم و اسم ریتمهای گیتار به همراه توضیحات آن را به صورت کامل خدمت شما توضیح داده شد. اما چیزی که مهم است و باید کسانی که مشغول یادگیری هستند به آن دقت کنند این است که باید صبر و حوصله زیادی را برای یادگیری بگذارند. توقع نداشته باشید که با یک هفته زمان گذاشتن قرار است به یک نوازنده حرفه ای تبدیل شوید، بلکه باید برای یادگیری هنر و موسیقی، زمان بگذارید و در طول زمان قطعا به یک حد زیادی از مهارت و توانایی خواهید رسید.
حال اگر هر گونه سوال یا نظر درباره توضیحاتی که داده شد دارید، خوشحال خواهیم شد آن را در قسمت کامنتها با ما به اشتراک بگذارید.